Drumul spre rai cu haltă la gratiile din Rahova – 24 mai 2013

Știrea conform căreia un patron de club, de fotbal și de vise ale unor adolescenți netunși, poate în sfârșit să facă și pușcărie pentru matrapazlâcurile și găinăriile făcute de-a lungul vremii, ia cu entuziasm diaspora românească. Iliescul fotbalului primește ceva ce i-au dorit mulți de mult timp. Dar nu în cele mai mici detalii.

Nr. 71

Mai puternic decât zumzetul celei mai mari tornade din America de Nord, care a măturat Oklahoma, zăngănitul ştirilor din prime time-ul românesc punctează cei 3 ani pe care numitul Becali George i-a acontat pentru schimburile de terenuri cu Armata. Ar mai urma şi dosarul Avicola, şi altele, dar calapodul e acelaşi. Cei 3 ani vor totaliza probabil vreo 500 de zile doar – timpul se va contracta după interese. Omul, clar, nu va scrie lucrări ştiinţifice pentru a-i fi redusă pedeapsa, nu-şi va blogări elucubraţiile ca Adrian Năstase, dar i se vor recunoaşte meritele de a îndrepta câţiva păcătoşi dinamovişti sau care la această oră încă nu ţin cu nicio echipă.

Dincolo de durata pedepsei, termenii sunt şi ei speciali. Între puşcăria făcută de Maniu şi Coposu, şi cea a milionarului din Pipera există câteva nuanţe. Carantina iniţială este o celulă de 50 de metri pătraţi. Cam cât un apartament de două camere în care se înghesuie o familie cu 2 copii prin România secolului XXI. Meniul de la Rahova, servit proaspăt şi prompt, conţine marmeladă la micul dejun, supă şi iahnie de fasole cu cârnaţi la prânz, şi tocăniţă de legume seara. Peste 30 la sută din români nu reuşesc încă să pună pe masă această ofertă de lux pentru familiile lor. În secolul XXI.

Timpul liber poate fi petrecut cu câteva martz-uri de calitate, printre colegii tablagii observăm figuri una şi una – ţeparul FNI, fostul consul din Singapore, un baron sindical, un traficant de arme, toţi oameni finuţi şi de calitate. Câştigătorul va obţine probabil dreptul de a antrena echipa Steaua timp de 3 etape în sezonul 2014-2015.

Primele zile ne-au arătat că omul şi-a găsit în sfârşit liniştea: a fost primit de către ceilalţi puşcăriaşi ca unul de-ai lor, cu aplauze şi elogii. În mod previzibil, e de-al casei.

Câteva minţi mai luminate, însă, au ridicat problema decăderii presei româneşti de mâine încolo. Ce va mai scrie ea, despre cine şi cu cine se vor mai susţine talk-show-urile. Dincolo de gratii, probabil că acum au loc alegeri libere şi democrate pentru persoana care va fi coleg de celulă cu marele războinic. Ciripind puternic şi cu dicţie despre sforăielile lui Becali, alesul va fi un candidat serios la Vocea României 2014, faza pe DNA.

Site Footer

Sliding Sidebar

About Me

About Me

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam.

Social Profiles

Facebook