Hoţii lor sunt la fel de deştepţi… – 15 februarie 2013

Poveşti la gura sobei canadiene, menite să te aducă uşor-ușor cu picioarele pe pământ de fiecare data când îți imaginezi că lumea e perfectă. Mai un geam spart la mașină, mai ceva lipsă de prin curte sau de pe bancă la mall și… tot pățitu-i priceput.

Nr. 64

Vecinul meu, zugrav de profesie, îmi povesteşte deunăzi că unul din clienţii săi, poliţist proaspăt pensionat, s-a aşezat la taclale cu el, după ziua de muncă. Îi venise la buză omului să povestească despre unul din ultimele cazuri pe rol, din câte înţeleg încă neelucidat. Fapta descrisă m-a pus pe gânduri, vizavi de imaginaţia unora de pe aici…

Aşadar, proaspătul pensionar descrie că era vorba despre o casă, oarecum impunătoare, cu proprietari cuminţi, conştiincioşi, canadieni pur-sânge. Ei bine, într-o zi, oamenii venind acasă de la muncă, trecând prin curtea din spate, rămân perplecşi. Lipsea gratarul din dotare, un bbq de vreo 3000$ (conform procesului verbal întocmit ulterior). După vreo 2-3 săptămâni de investigaţii fără rezultat, într-o altă după amiază, omul nostru vine din nou acasă şi face ochii cât cepele sănătoase de toamnă: în curte, frumos lustruit, zăcea bbq-ul, proaspăt poziţionat pe locul lui. Cu o mică notiţă deasupra: ”Ne cerem scuze pentru gestul comis, în numele fiului nostru care a vrut să ne facă un cadou aniversar într-un mod neplăcut şi ilegal. Dorim să rămânem anonimi, pentru a nu cauza şi mai mult rău odraslei noastre, care şi-a învăţat lecţia cu vârf şi îndesat, să nu mai facă pe viitor aşa ceva. Drept recunoştinţă pentru deranjul creat, vă oferim un mic cadou care sperăm să vă îmbuneze – o pereche de bilete Premium/Gold seats din rezerva familiei noastre, la meciul lui Maple Leafs din data X la ora Y”.

Eh, da. Omul nostru cade pe spate. Barbeque-ul înapoi, lustruit la dungă, şi niste părinţi care se pare că nu au nimic de-a face cu infractorii pe care îi credea el că sunt. Ba, din contră, oameni cumsecade care ştiu să corijeze odrasla ce a apucat pe drumurile strâmbe. Şi care s-au pus în pielea lui de păgubit. Bun aşa, zise omul, să fie primit. Declară consiliu de coroană, vinul a fost destupat, ca să acompanieze friptura la bbq-ul familiei şi zâmbetul reapăru. Îmbrăcat în tricoul albastru, în seara cu pricina, a avut parte de momente incredibile.

Meciul de hochei a fost superb, ca spectacol, angajament şi dăruire a echipei proprii. A început, aşa cum se aştepta toată lumea, la ora fixată, şi omul nostru şi consoarta au mâncat pizza, au baut o bere, două, trei.

Drumul spre casă a fost marcat de rememorarea momentelor frumoase ale serii. A răsucit cheia în uşă şi a constatat că toată casa era goală…

Site Footer

Sliding Sidebar

About Me

About Me

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam.

Social Profiles

Facebook