Fie să renască – 2 iulie 2010

Vara lui 2010 are unit eforturile unui colectiv de oameni sârguincioși, hotărâți să ofere cititorilor români din Toronto un produs jurnalistic superior a ce era pe piață până atunci.


Parafrazând un vers ce a făcut istorie, expeditorul acestor rânduri şi echipa ACASĂ revin în faţa dumneavoastră într-o nouă formulă. Dincolo de poeticul limbaj de lemn al oricărui început gazetăresc, plin de ”ne propunem să” şi ”vă promitem că”, rămâne linia trasă peste ultimii 3 ani de zile din viaţa noastră. Şi sub linie se află două certitudini.

Prima ar fi că diaspora canadiană este însetată de presă, de presa scrisă. Ne citiţi, fie că sunteţi cei care ne căutaţi la raft în magazine sau în săli de aşteptare, sau că sunteţi cei care răsfoiţi aceste pagini în autobuz sau în tihna calmului din curtea casei. Sunteţi cei care ne-aţi spus în atâtea ocazii că existaţi, şi că plecarea din România nu a însemnat o moarte spirituală ci o renaştere morală, civică, colectivă.

A doua certitudine v-o oferim în următoarele douăzecişipatru de pagini. Aceea că suntem aici, lângă dumneavoastră, suntem Acasă. Renaştem într-o serie nouă şi ne place să ne facem din nou treaba cum ştim noi mai bine. Am sădit o sămânţă acum aproape 3 ani, în acel septembrie 2007. Am pus accent pe calitate, şi am atins pragurile de impact, expunere şi tiraj în mod natural. Creştem împreună cu voi, cititorii noştri, partenerii, criticii şi scepticii noştri care ne-aţi alimentat frenezia, perseverenţa, motivaţia şi încăpăţânarea de a vă surprinde plăcut de la număr la număr.

Vrem să credem că doriţi mai mult de la presa în limba română din Canada. Suntem aici să răspundem testului de calitate şi profesionalism. Pe unii dintre noi ne cunoaşteţi deja. În pagina a 2-a, ne prezentăm din nou, pentru aceia care abia acum răsfoiesc mai cu atenţie acest ziar.

Suntem convinşi că veţi observa nuanţele şi diferenţele. Şi ne veţi lăuda atunci când trebuie, şi ne veţi critica la nevoie.

Tuturor vă urăm ”bine aţi revenit ACASĂ!”

Site Footer

Sliding Sidebar

About Me

About Me

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam.

Social Profiles

Facebook